5 Tips voor het beheersen van vocht

1. Droog de druppels af

Zelfs een klein waterlek kan een groot schimmelprobleem vormen, dus controleer de leidingen onder gootstenen en achter uw wasmachine en koelkast. Herstel lekken meteen.

2. Wees niet slordig als je je kamerplanten water geeft

Ik kan je niet vertellen hoeveel huizen ik heb gezien met vochtvlekken op de vloer onder of bij een binnenplant. Zorg ervoor dat u niet morst of te veel water geeft wanneer u een plant water geeft en plaats een schaal onder de pot voor het geval de pot lekt. Het is ook geen goed idee om een ​​plantenpot op een tapijt of kleed te leggen.

3. Bekijk de warmwatertank

Plaats een batterijgevoed vloerwateralarm in de buurt van uw warmwatertank, zodat u een melding krijgt als de tank begint te lekken. Als u een centraal alarmsysteem hebt, kunt u overwegen een vloerwateralarm in het systeem te laten aansluiten. Als u een gasgestookte boiler hebt, moet u deze vervangen vlak voordat de garantie vervalt.

4. Controleer de relatieve vochtigheid onder de graad

Schimmelgroei vereist niet altijd stilstaand water. Sommige schimmels kunnen beginnen te groeien wanneer de relatieve vochtigheid meer dan 80% is. Terwijl de lucht afkoelt, stijgt de RV. Ruimten onder de maat zoals kelders en kruipruimtes zijn van nature koel en vochtig, dus de RV moet voldoende worden geregeld.

5. Bevochtig niet boven niveau

In de winter openen we niet zoveel ramen en deuren, dus er kan zich vocht ophopen in een huis in kamers van hogere kwaliteit. Als u een afzuigventilator boven uw fornuis hebt die naar de buitenzijde ventileert, gebruik de ventilator dan wanneer u kookt of bakt en probeer tegelijkertijd te koken en bakken.

5 Tips voor het beheersen van vocht

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven