vochtproblemen

Gids

Uw huis produceert vocht

Elk huishouden produceert vocht door koken, wassen, baden en sporten. Zelfs ademen brengt vocht in de lucht. Uw familie en huisdieren brengen elke dag vele liters water in uw huis. Vocht kan ook vanuit de grond uw huis binnenkomen via de kelder of kruipruimte.

Een te hoge luchtvochtigheid is niet gezond

Vochtigheid is belangrijk voor onze gezondheid. Een normaal vochtigheidsniveau is nodig om je comfortabel te voelen. Te veel vocht in uw huis kan echter grote problemen veroorzaken en zelfs uw gezondheid negatief beïnvloeden. Micro-organismen die gedijen in vochtige omstandigheden zijn van bijzonder belang omdat ze kunnen helpen allergieën en astmatische aandoeningen te veroorzaken.

De winter is het echte vochtige seizoen voor huizen

De lucht is in de winter vaak koud en droog. Terwijl je lippen, huid en nagels last hebben van al die winterdroogte, kan je huis last hebben van overmatig vocht omdat er twee dingen gebeuren:
De winter is het stookseizoen. We sluiten onze ramen en verminderen ventilatie en luchtcirculatie in onze huizen om de kou buiten te houden. Tegelijkertijd kan regen en smeltende sneeuw de hoeveelheid vocht die je huis binnenkomt via kruipruimtes, kelders en muren vergroten. Omdat minder vocht het huis verlaat, kan de luchtvochtigheid binnenin beginnen te stijgen.

Ventilatie is essentieel

Vooral ruimtes die veel vocht produceren, zoals badkamers, keukens en slaapkamers, hebben veel ventilatie nodig. In sommige gebieden is het eenvoudigweg niet mogelijk, kosteneffectief of energiezuinig om continu te ventileren. Voor die gebieden zijn er veel geweldige oplossingen die er zijn. Kijk in onze ontvochtiger sectie voor suggesties.

Vochtigheid is altijd relatief

Vochtigheid is de hoeveelheid vocht of waterdamp in de lucht. Tot nu toe, zo simpel. Meestal hoort u echter de term ‘relatieve vochtigheid’. Waarom ‘relatief’? Omdat de maximale hoeveelheid water die de lucht kan “vasthouden” afhankelijk is van de temperatuur van de lucht. Een relatieve vochtigheid van 100% betekent dat de lucht de maximale hoeveelheid water bevat die het op die specifieke temperatuur kan houden. Warmere lucht kan meer water vasthouden dan koudere lucht.

Het ideale luchtvochtigheidsniveau is 40-60%

De meningen over de ideale relatieve luchtvochtigheid in uw huis variëren enigszins. Over het algemeen wordt gedacht dat het het beste in het bereik van 40-60% ligt. Als u zich gedurende een korte periode buiten dit bereik bevindt, zal dit waarschijnlijk geen ongemak veroorzaken. Negatieve effecten treden meestal op wanneer delen van uw huis continu worden blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid.

Vochtigheid kan worden geregeld

Er zijn veel oplossingen beschikbaar die u helpen om een ​​gezonde luchtvochtigheid en vochtproblemen te handhaven. U kunt een hydrometer gebruiken om de binnenlucht te controleren en er zijn allerlei commerciële ontvochtigers en bevochtigers die er zijn. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Pingi-producten zijn speciaal ontworpen voor die kleine ongeventileerde ruimtes, kasten, kasten, enz. Die de neiging hebben vochtig en muf te worden. Neem gerust een kijkje op onze productpagina.

vochtproblemen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven